Бананов "Наполеон"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2003
Бананов
 
Необходими продукти:
3 листа кори за баница
30-40 г краве масло
30-40 г мед
300 мл прясно мляко
3 яйца
6 с. л. захар
1 1/2 с. л. нишесте
2 капки ванилова есенция (1 пакетче)
2 банана
2-3 с. л. кафява захар
2-3 щипки канела
2-3 капка есенция ром (1 с. л. ром)


Начин на приготвяне:
1
Бананов
За ваниловия крем яйцата и захарта се разбиват в купичка. Прибавя се нишестето и се бърка, докато сместа го поеме. Сипва се врялото прясно мляко и при непрекъснато бъркане се връща на котлона и се изчаква да кипне. Оттегля се от котлона, овкусява се с ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади.
2
Бананов
Корите за баница се разгъват върху плота. Разтопеното масло се разбърква с меда, докато се хомогенизират. С получената смес се намазва първата кора за баница. Покрива се с втора кора, отново се намазва със сместа, слага се трета кора и пак се намаслява.
3
Бананов
Корите се прегъват на две, разрязват се на еднакви квадрати с големината на обикновена бисквита и се запичат около 10 минути при температура 180 градуса.
4
Бананов
Бананите се нарязват на колелца, запържват се за 1-2 минути в сгорещеното масло, прибавя се захарта и се разбърква. Овкусява се с подправките, отново се разбърква и се отстранява от котлона.
5
Бананов
При сервиране в чиния се поставя едно от изпечените квадратчета кора, намазва се с ваниловия крем, покрива се с пълнежа и отново се слагат кора и ванилов крем.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
Доста сладко се получи, но вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: