Бананов крем с шоколад и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2010
Бананов крем с шоколад и сметана
 
Необходими продукти:
250–300 г извара
100–150 мл + 3–4 с. л. прясно мляко
3 с. л. кисело мляко
5 с. л. пудра захар
1 пакетче суха сметана
2–3 с. л. лимонов сок
1–2 капки есенция ром
3 банана
1 млечен шоколад (100 г)
банан за украса


Начин на приготвяне:
1
В дълбока купа се поставят изварата, прясното и киселото мляко, пудрата захар, сметаната, лимоновият сок и есенцията ром. Разбиват се с миксер в продължение на 5–6 минути до получаване на еднородна смес с лек гланц.
2
Бананите се обелват, намачкват се с вилица или се пасират и след като се прехвърлят в купата, всичко се разбърква добре.
3
Шоколадът се разтопява в малка тенджерка с 3–4 с. л. прясно мляко.
4
Бананът за украса се реже на колелца. В десертна купичка или чаша се поставят колелца банан и около тях се налива шоколад. Покриват се с част от банановия крем, редят се 1–2 резена банан, полива се с шоколад и отново се покрива с крем.
5
Върху десерта се поставя фолио и се охлажда в хладилник. Преди сервиране се поръсва с настърган шоколад или смлени орехови ядки.
 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Страхотен десерт, много лек крем , ще стане част от менюто на моето семейство
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: