Бананов кейк

Идеален за сутрешна закуска или за следобедното кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 банана (узрели)
1 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. овесени ядки
1 яйце
1/3 ч. ч. кафява захар
1/3 ч. ч. сушени боровинки
1/3 ч. ч. стафиди
1/2 ч. ч. бадеми
50 г краве масло
1/4 ч. ч. прясно мляко
1 1/2 ч. л. бакпулвер
краве масло за намазване на формата
пудра захар за поръсване

за пюрето от ябълки:
1 ябълка
50 г захар
20 г краве масло
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Бананов кейк

Ябълката за пюрето се обелва и се нарязва на кубчета. Слага се в касерола заедно със захарта и маслото.

 


2
Бананов кейк 2

Готви се докато омекне, след това се овкусява с индийското орехче и канелата. Пасира се.

 


3
Бананов кейк 3

Бананите се намачкват и се смесват с разтопеното масло, ябълковото пюре, яйцето и млякото.

 


4
Бананов кейк 4

В друга купа се смесват брашното, овесените ядки, захарта, сушените боровинки, стафидите, нарязаните бадеми и бакпулвера.

 


5
Бананов кейк 5

Течните съставки се добавят към сухите и се разбърква.

 


6
Бананов кейк 6

Стените на квадратна форма за кейк се намазват с масло а дъното се покрива с хартия. Тестото се сипва във формата и се пече в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


7
Бананов кейк 7

След като се охлади се изважда от формата.

 


8
Бананов кейк 8

Кейкът се нарязва на 12 парчета и се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2021
Много вкусен стана, въпреки че не сложих бадеми.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Страхотна рецепта,използвах брашно от лимец, кокосово масло и кокосово мляко,вместо млечни ,но пак стана страхотно и супер здравословно.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
В интерес на истината не винаги слагам боровинките и бадемите,но пак става много сочен и вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: