Бананов кейк с крема сирене и банани

Много вкусен и апетитен.
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.01.2019
Бананов кейк с крема сирене и банани
Бананов кейк с крема сирене и банани
Бананов кейк с крема сирене и банани
Бананов кейк с крема сирене и банани
 
Необходими продукти:
170 г меко масло
250 г крем сирене
300 г захар
2 яйца
3 банана
450 г бяло брашно
1 ч. л. ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
150 г ядки


Начин на приготвяне:
1
Включавме фурната на 180. В купа на миксер смесваме захарта, маслото и сиренето. Бием до мека еднородна смес.
2
Прибавяме яйцата едно по едно и продължаваме да разбиваме. Добавяме намачканите банани и ванилията. Разбиваме още малко.
3
Отделно смесваме пресятото брашно, солта, бакпулвера и разбъркваме добре. Към течните съставки прибавяме по малко от сухите и бъркаме.
4
Накрая добавяме натрошените ядки. Разбъркваме до еднородна смес. Разделяме тестото на две части и печем на вентилатор около 50 мин. Когато коричката придобие златисто кафяв цвят /това става на половината време/, покриваме с фолио и печем още 25 мин.

5
Кейкът е готов след като набодем с клечка и тя излезе суха.

Съвет:
Всички печки са различни, така ,че времето за изпичане е относително. Следете развитието. Набухва силно, за това се дели в две съдинки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2021
Здравейте, това е едно огромно количество брашно за този кейк и по скоро става тесто отколкото кейк, моят съвет е доста по малко брашно да сложите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: