Бананов кекс с ванилова крем-глазура

Традиционната рецепта е разнообразена с банани и пухкава глазура от крем сирене, цитрон и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
60-70 г краве масло
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. л. сол
2 яйца
1 пакетче ванилия на прах
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 кофичка кисело мляко
2 банана
1/2 ч. ч. прясно мляко

за глазурата:
200 г сирене
1 пакетче ванилия на прах
1/2 капсула лимонова есенция
2 с. л. краве масло
1 1/2 ч. ч. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Бананов кекс с ванилова крем-глазура

Маслото и захарта се разбиват с тел. Яйцата се разбиват в отделен съд, докато удвоят обема си. Содата се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява и се поръсва със сол.


2
Бананов кекс с ванилова крем-глазура 2
Постепенно, като се бърка с тел, при яйцата се сипва половината брашно, налива се половината мляко и процедурата се повтаря, като продължава да се бърка. Трябва да се получи хомогенна смес.
3
Бананов кекс с ванилова крем-глазура 3

Бананите се пюрират с прясното мляко, наливат се в брашнената смес и се разбърква добре. Добавят се смесените масло и захар и се ароматизира с ванилия.


4
Бананов кекс с ванилова крем-глазура 4
Тестото се разпределя в намазнена и набрашнена тава. Пече се около 25-30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
5
Бананов кекс с ванилова крем-глазура 5

Сиренето "Крема" се разбива в купа и към него се добавя разтопеното (но не горещо) масло. Ароматизира се с лимонова есенция и ванилия и постепенно, като се бърка, се сипва пудрата захар. Трябва да стане гъста, хомогенна смес.


6
Бананов кекс с ванилова крем-глазура 6
Охладеният кекс се обръща върху подходящ поднос и се покрива с охладената глазура. Оставя се в хладилник за 1 час, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: