Бананов хляб с орехи

С аромат на канела
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г брашно (+ за поръсване)
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
100 г орехи
1/2 ч. л. сол
150 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
175 г крем сирене Philadelphia Original
230 г захар
1 яйце
1 жълтък
2 банана

за поръсване:
100 г кафява захар
100 г орехи
1 с. л. брашно
1/8 ч. л. канела
1 с. л. краве масло (разтопено)

Бон Апети препоръчва:
Philadelphia оригинал – пълномаслено крем сирене. Много подходящо за всякакви ястия – както за основни ястия, така и за десерти поради оригиналния му богат и натурален вкус.
 

Начин на приготвяне:
1
Бананов хляб с орехи
Брашното се смесва с бакпулвера, содата, ванилията, накълцаните орехи и солта.
2
Бананов хляб с орехи 2
Маслото се разбива с крем сиренето и захарта.
3
Бананов хляб с орехи 3
Добавят се яйцето и жълтъкът, и отново се разбива.
4
Бананов хляб с орехи 4
След това се прибавят смачканите банани и отново се разбива за кратко.
5
Бананов хляб с орехи 5
Накрая се сипват сухите съставки и се разбърква с шпатула.
6
Бананов хляб с орехи 6
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за печене терин.
7
Бананов хляб с орехи 7
Орехите се нарязват наситно. Смесват се със захарта, брашното, канелата и маслото, и се разбърква.
8
Бананов хляб с орехи 8
Тестото се поръсва с канелената смес.

9
Бананов хляб с орехи 9
Хлябът се пече около 1 час и 10 минути в загрята на 170 градуса фурна, като се проверява с клечка за зъби или дървено шишче.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2019
Единствено захарта отгоре е в повече. Би било чудесно и без нея
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2019
❤️
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Александра, вместо крем сирене Филаделфия може да използваш сирене Крема или фина пълномаслена извара, но резултатът няма да е същият.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: