Бананов чийз кеик с шоколад

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.09.2013
Бананов чийз кеик с шоколад
 
Необходими продукти:
За бисквитата:
50 г овесени ядки(фини)
50 г смлени орехи
100 г пълнозърнесто брашно
70 г кафява захар
1 яйце
90 г меко масло
1 шушулка ванилия
1 щипка канела,карамфил(по желание)

За крема
700 г извара(обезмаслена)
3 банана(добре узрели)
1 консерва (стандартна) кондензирано мляко(подсладено)
3 яйца
50 г захар(по желание)

За глазурата
100 г натурален шоколад
50 мл течна сметана(млечна)


Начин на приготвяне:
1
За бисквитата:всички продукти се смесват в миксер,може и на ръка,до хомугенизиране.Разстилат се равномерно на дъното на форма за торта,покрита с хартия за печене.Изпичат се за 10 мин на 180 градуса
2
За крема:Бананите се пюрират.Към тях се добавя изварата(може да се смени с рикота или филаделфия),кондензираното мляко и яицата и се разбива с пасатор до получаване на гладка смес.Става наистина много гладко,никой досега не е разбрал,че съм ползвала извара.Пече се на слаба фурна,120 градуса за около 1 час и нещо. Зависи от диаметъра на формата за торта,акое по-малък става прекалено дебела и се пече повече.Моятя рецепта е за 28 см форма
3
За глазурата:На слаб огън се загрява сметаната и кям нея се добавя натрошения шоколад,като се разтвори се излива върху охладения десерт.За любителите на пикантния вкус може да се добави щипка лют пипер!!!
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Уникално вкусен десерт! Много лесна за изпълнение рецепта с отличен резултат! За крема използвам 500 г извара и 200 г крема сирене и се получава много добре!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
Много приятен чийзкейк, лек и прекрасен вкус. Като качество за сместа предпочитам да използвам Филаделфия крем сирене /от него има и ниско калорични варианти/ вместо с извара. Направих следните модификации -блатът го направих изцяло с овесени ядки и орехи, без брашно и яйце и без предварително печене и беше страхотна основа. -към сместа за чийзкейка добавих настъргана кора от портокал и вкусът беше страхотен -към шоколадовият топинг добавих половин лъжичка смляно кафе за по-наситен вкус
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Изглежда като на витрина в сладкарски магазин!
1.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2013
Много хубава рецепта. :) Съдейки по това, че използваш обезмаслена извара, а не крема сирене и за блата - овесени ядки, сигурно си от моята партия: \"да се придържаме към по ниско калоричните десерти\" :) И аз приготвям моите чийзкейкове с колкото се може по-малко захар, диетични бисквити и към крема освен извара слагам цедено кисело мляко (нисък процент масленост)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: