Банана кейк

Рецептата е приготвена от майстор сладкаря Стоян Велинов
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
Банана кейк
 
Необходими продукти:
250 г банани
75 г кафява захар
1 яйце
15 мл ликьор
10 мл прясно мляко
10 г бакпулвер
115 г брашно
100 г краве масло (размекнато на стайна температура)
70 г орехи
банани за декорация
250 г банани
450 г заквасена сметана
100 г кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Бананите за блата се пюрират, смесват се с останалите продукти до хомогенизирането им и сместа се изсипва в съд за печене с диаметър 16 см. Пече се на 160 градуса 35–40 минути.
2
Бананите за крема се пюрират и се добавят останалите продукти. Със сладкарски пош се декорира вече изстиналият блат и се доукрасява с кръгчета банани, които се редят в кръг.
 
 
Съвет:
Кръгчетата банани за декориране могат да бъдат потопени в светъл карамел, в който задължително се слага малко глюкоза, за да се получи по-лека плътност.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: