Бамя с подправки и хрупки от чушки

Задушена бамя със специален бленд от семена от резене, сусам и синап
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г замразена бамя
60 г лук
2-3 с. л. олио
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. синапено семе
1/2 ч. л. сусамово семе
1/2 ч. л. семе от резене
1/2 ч. л. червен пипер
лимонов сок на вкус
100-120 мл газирана вода
8-10 бр. печени чушки
1 яйце
1/2 ч. ч. пресято брашно
1/2 ч. ч. пресято нишесте
2 щипки сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Бамя с подправки и хрупки от чушки
Лукът и бамята се нарязват на малки парчета.
2
Бамя с подправки и хрупки от чушки 2
Олиото се загрява в тенджера и се сипва наситненият лук.
3
Бамя с подправки и хрупки от чушки 3
Лукът се подправя със семена от резене, синап, сусам и със зърна кимион и се сотира за 20-30 секунди.
4
Бамя с подправки и хрупки от чушки 4
След това тиганът се оттегля от котлона, поръсва се червеният пипер, добавя се нарязаната бамя, посолява се и се налива 1 пръст топла вода.
5
Бамя с подправки и хрупки от чушки 5
Зеленчуците се задушават под капак 10 минути и в края се поливат с лимонов сок на вкус.
6
Бамя с подправки и хрупки от чушки 6
Брашното, нишестето и солта се смесват в купа.
7
Бамя с подправки и хрупки от чушки 7
Яйцето се разбива с газираната вода и сместа се налива при брашното. При нужда се долива газирана вода.
8
Бамя с подправки и хрупки от чушки 8
Печените чушки се нарязват на четвъртинки и се овалват в панировката.
9
Бамя с подправки и хрупки от чушки 9
Хрупките се пържат в предварително загрято обилно количество олио.
10
Бамя с подправки и хрупки от чушки 10
Всяка порция бамя се сервира с притурка от хрупките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: