Балсамов винегрет

(салатен дресинг)
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Балсамов винегрет
 
Необходими продукти:
100 г червени чушки
50 г лук
2 скилидки чесън
30 мл балсамов оцет
50 мл зехтин
4 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките се разрязват на половина и се поставят в тава, намазана с 2 с. л. от зехтина. Пекат се на 180 градуса около 20 минути, след това се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Лукът се реже на малки кубчета, чесънът и магданозът се наситняват и се добавят към чушките.
3
Оцетът и останалият зехтин се смесват и се разбъркват до хомогенизиране. Сместа се овкусява със сол и пипер и с нея се заливат зеленчуците.
 
 
 
Съвет:
Този дресинг е особено подходящ за салати с марули.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: