Българевска рибарска чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2003
Българевска рибарска чорба
 
Необходими продукти:
общо 1 кг барбун, херинга, сафрид, скорпит
4 жълтъка
1 кофичка кисело мляко
1 морков
2–3 главички кромид лук
5–6 пера зелен лук
2 с. л. лимонов сок
1 к. ч. олио
5–6 стръка пресен девесил
2 черпака бистър рибен бульон
3–4 сухи стрити люти чушки
1 връзка девесил
5–6 скилидки чесън
1 к. ч. оцет
2– 3 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Българевска рибарска чорба
В тенджера се поставят перата от лука, стръковете девесил без листата и целите глави лук и се посоляват. Заливат се с 2-3 с. л. студена вода, варят се 15-20 минути и се изваждат.
2
Българевска рибарска чорба 2
В бистрия бульон се поставя тензухена кърпа, в която се изсипва изчистената и измита риба, прави се на вързоп и се вари 15 минути. От бульона се отделят 2-3 черпака за саламуриката. Сварената риба се изважда от вързопа и се почиства от костите.
3
Българевска рибарска чорба 3
Жълтъците, киселото мляко и лимоновият сок се разбиват хубаво с тел. Постепенно се наливат 5-6 черпака от бульона, като разбиването продължава. Тенджерата се оттегля от котлона и на тънка струя се прелива към бульона, като се добавя и почистената риба.
4
Българевска рибарска чорба 4
Морковът се настъргва и се запържва в загрятото олио, прецежда се и оцветената мазнина се добавя към бульона.
5
Българевска рибарска чорба 5
Саламуриката се приготвя, като чесънът и лютите чушки се счукват в хаванче. Листата от девесил се режат наситно, смесват се с всички останали съставки и се разбъркват.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Пробвал съм я и ми хареса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: