Баклава "Роси"

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2008
Баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
краве масло за намазване
кокосови стърготини за поръсване
5 яйца
50 г краве масло
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. орехови ядки
1 ч. ч. захар
1 бакпулвер
1 пакетче ванилия
настъргана лимонова кора
4 ч. ч. вода
3 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Баклава
Яйцата и захарта за плънката се разбиват с миксер.
2
Баклава
Киселото мляко се смесва с бакпулвера, сипва се при яйцата и се разбърква.
3
Баклава
Прибавят се ореховите ядки, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора, като продължава да се разбива.
4
Баклава
В намаслена тава се слага една кора и се намазва с масло. Сипва се от плънката и се покрива с два листа от корите.
5
Баклава
Процедурата се повтаря, като всеки два листа се намазват с масло и се сипва част от плънката. Накрая се завършва с лист кора.
6
Баклава
Два листа от корите се навиват на руло и се нарязват на лентички.
7
Баклава
Баклавата се украсява с лентичките, нарязва се на квадрати и се полива с останалото масло. Пече се около 90 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
8
Баклава
Захарта за сиропа се загрява заедно с водата, докато се разтвори. Ароматизира се с ванилията.
9
Баклава
Охладеният сироп се подправя със сока от лимон и с него се залива горещата баклава.
10
Баклава
Накрая се поръсва с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: