Бакла от Санторини

Гост: Тимиос Ананасополус, ресторант "Вкусове с гарантирано наименование за произход"
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г счукана лющена бакла
4 чери домата
1 малка глава лук
1 шепа чипс от червено цвекло
6-7 с. л. зехтин
2 с. л. червено вино
2 с. л. копър
1 с. л. балсамов оцет
2-3 щипки кафява захар
черен пипер и сол на вкус
маслини за украса


Начин на приготвяне:
1
Бакла от Санторини
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загретия зехтин. След това се добавя кафявата захар и когато леко се карамелизира, се "загасява" с виното. Задушава се, докато виното се изпари.
2
Бакла от Санторини 2
Баклата се залива с вода и се сварява за 1 час на тих огън. Когато поеме водата, се запържва за кратко в 2 с. л. зехтин, посолява се и се разбърква.
3
Бакла от Санторини 3
От червеното цвекло се приготвя чипс, като цвеклото се настъргва, подсушава се и се изпържва в нагорещено олио.
4
Бакла от Санторини 4
В порционна чиния се слага метален пръстен, който се пълни с баклата. Около пръстена се подреждат нарязаните на четвъртинки чери домати и се поливат със зехтин и балсамов оцет.
5
Бакла от Санторини 5
Пръстенът се маха, отстрани се декорира с чипса от червено цвекло, слага се карамелизираният лук, поръсва се с магданоз и копър и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: