Бакалска мазурка

Изпитана през годините рецепта за вкусен домашен десерт с ядки и сушени плодове от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г белени бадеми
100 г стафиди
100 г белени лешници
100 г сушени смокини
100 г захар
3 яйца
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Бакалска мазурка
Бадемите се смилат и се смесват с накълцаните лешници и смокини.
2
Бакалска мазурка 2
Слагат се стафидите и се разбърква.
3
Бакалска мазурка 3
Добавят се жълтъците от яйцата и захарта.
4
Бакалска мазурка 4
Разбърква се и постепенно се сипват разбитите на сняг белтъци.
5
Бакалска мазурка 5
Сместа се разпределя в намазани с масло форми за крем карамел.
6
Бакалска мазурка 6
Пече се 20-25 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2014
Уникално вкусни стават!! Само че моите не придобиха същата форма.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Мария, сладкишът се пече на долен реотан.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2014
На горен и долен реотан ли се пече ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: