Бадемови сладки с шафран

Лесни сладки с невероятен вкус и аромат
Източник: Гери
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.03.2022
Бадемови сладки с шафран
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
1,5 г шафран
180 г бадемово брашно
170 г захар
1 яйце

за украсата:
150 г бял шоколад


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разтопява. Всички останали продукти се прибавят към него и се бърка, докато се получи хомогенна смес.
2
От сместа се оформят 26 топчета, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
3
Пекат се 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставят се да изстинат и по желание се топват в разтопения бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2022
Бихте ли коригирали рецептата - шафранът е половин грам 0,5 г , а не 1,5 г : )
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: