Бадемова супа с карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2004
Бадемова супа с карфиол
 
Необходими продукти:
100 г сурови бадемови ядки
1 глава карфиол (700-800 г)
1 глава лук
600-700 мл прясно мляко
30 г краве масло
1 франзела
пера пресен лук
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Бадемова супа с карфиол

В дълбока тенджера се сварява 300 мл вода и вътре се потапят за 2-3 минути бадемите. След това се завиват в кухненска кърпа и се търкат, за да се обелят люспиците. Обелените бадеми се пекат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна около 5 минути.


2
Бадемова супа с карфиол 2
Карфиолът се почиства и се накъсва на розички. Сварява се в 300 мл подсолена вода за около 20-25 минути под капак.
3
Бадемова супа с карфиол 3
Лукът се нарязва наситно и за 1-2 минути се задушава до златисто в загрято в тенджерка масло. След това се залива с 1-2 черпака от карфиолената вода. Изсипва се в тенджерата при карфиола. Ври 10 минути и се налива прясното мляко. Оставя се да кипне. Щом тенджерата се оттегли от котлона, една от розичките се изважда за декорация.
4
Бадемова супа с карфиол 4
Ядките се изсипват в кухненския робот, добавя се свареният карфиол и се налива бульонът му. Пюрират се. Франзелата се нарязва на филии, които се изпичат на тостер. Супата се сервира декорирана с пера лук и розички карфиол.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: