Бадемов тарт със сливи

Фантастична комбинация от ядки и плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г филирани белени бадеми (+ за поръсване)
100 г захар
80 г краве масло (със стайна температура)
8 сини сливи
1 белтък
1 яйце
2 с. л. конфитюр от сини сливи
1 с. л. ликьор „Амарето“

за основата:
200 г сурови белени бадеми (филирани)
50 г захар
1 белтък
2 с. л. краве масло (със стайна температура)


Начин на приготвяне:
1
Бадемов тарт със сливи
Бадемите за основата се смилат много добре. Добавят се захарта, маслото и белтъкът и пак се разбива.
2
Бадемов тарт със сливи 2
Получената смес се разпределя във форма за тарт, така че да покрива и стените.
3
Бадемов тарт със сливи 3
Пече се 20-30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
4
Бадемов тарт със сливи 4
Бадемите за франжипанът се смилат със захарта. След това се разбиват с маслото, яйцето, белтъка и амаретото.
5
Бадемов тарт със сливи 5
Полученият крем се намазва върху основата. Отгоре се подреждат сливите, почистени от костилките и разрязани на четвъртини.
6
Бадемов тарт със сливи 6
Намазват се с конфитюра от сливи и се поръсва с филирани бадеми.
7
Бадемов тарт със сливи 7
Пече се 40–50 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2023
Сладкишът се хареса на всички, но франджипанът изобщо не се получи като във видеото или описанието. Стана гъста каша, с консистенция почти като тази за основата и нищо общо с кремообразната очаквана, даже и след прибавянето на още един жълтък и още алкохол. Плюст това беше доста повече от показаното. Дали бадемите не са прекалено много?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


309 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: