Бадемов сладкиш с шоколадова глазура

Десерт без съдържание на глутен
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2012
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура
 
Необходими продукти:
250 г сурови небелени бадеми
2 яйца (размер L)
100 г кафява захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
олио за намазване

за карамела:
200 г кристална захар
130 мл животинска сметана
150 г черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура

Яйцата се разбиват със захарта, с миксер, за около 5 минути. Прибавят се смлените бадеми, ванилията и бакпулверът. Разбърква се хубаво.


2
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура 2

Пече се във форма (24х24х8,5 см), на дъното на която има пергаментова хартия, а стените се намазват с олио, за да не залепне сладкиша.


3
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура 3

Пече се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се охлажда.


4
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура 4

Захарта се карамелизира, налива се сметаната и се бърка докато се получи хубав карамелен сос.


5
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура 5

С него се залива блата и оставя да се охлажди.


6
Бадемов сладкиш с шоколадова глазура 6

Шоколадът се разтопява на водна баня и се налива върху студения карамел. Оставя се да се втвърди. Формата се изважда и сладкишът се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Интересно и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2014
мв е хубав ☺
2.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
без глутен
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2014
Вкусно и лесно! Използвах останалите ядки от бадемовото и лешниковото мляко ! Отлично попадение !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: