Бадемов мус с праскови на грил

Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 праскови
1 к. ч. коняк за мариноване на прасковите
300 мл сметана
3 жълтъка
50 г бадеми
5 с. л. захар
1-2 с. л. коняк
1 капка бадемова есенция
1/2 капсула ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1
Бадемов мус с праскови на грил
Жълтъците се разбъркват с 3 с. л. захар. 100 мл сметана се кипват и се наливат при жълтъците. След това всичко се връща в тенджерата и се загрява, като непрекъснато се бърка, налива се конякът.
2
Бадемов мус с праскови на грил 2
Останалите 200 мл сметана се разбиват с бадемовата и ваниловата есенции. Прибавят се охладените жълтъци. Бадемите се смилат с 2 с. л. захар, добавят се в сместа и се разбърква.
3
Бадемов мус с праскови на грил 3
Прасковите се нарязват на четвъртинки и се мариноват в коняка. След това се пекат на грил тиган 2-3 минути, като се обръщат. Мусът се налива в чаши и се оставя да се стегне в хладилник. След това се декорира с парчета праскови и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: