Бадемов хляб

Лесен, вкусен и без глутен
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
110 г бадемово брашно (обезмаслено)
60 г краве масло (със стайна температура)
6 яйца
4 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. крем от тартар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Бадемов хляб
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с щипка сол и крема от тартар.
2
Бадемов хляб 2
Жълтъците се смесват с маслото, бакпулвера и брашното. Разбъркват се до хомогенизиране.
3
Бадемов хляб 3
Постепенно се прибавят белтъците, като се разбърква внимателно.
4
Бадемов хляб 4
Сместа се сипва в намазана с масло форма терин.
5
Бадемов хляб 5
Пече се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: