Бабините сиренки

Източник: Цветелина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.11.2013
Бабините сиренки
 
Необходими продукти:
за тестото:
3-4 яйца
1 жълтък
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сода
1 к. ч. кисело мляко
3 ч. ч. брашно
2 с .л. брашно
300 г краве сирене


Начин на приготвяне:
1
От яйцата (3-4) трябва да се отдели 1 жълтък.
2
Содата се слага в киселото мляко за около 1 минута. След това яйцата, киселото мляко и солта се разбъркват.
3
Постепенно чаша по чаша се прибавя и брашното - целта е да се следи гъстотата.
4
Добавя се и натрошеното сирене. Разбърква се. Прибавят се и 2 с. л. брашно и отново се разбърква.
5
Намазнява се дъното на голяма тава. С намазнени ръце се оформят не големи сиренки - за по-равномерни може да се използва супена лъжица. Редят се в тавата с разтояние между тях, защото се издуват.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Получиха се много, много вкусни :) Благодаря за рецептата
3.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Това са любими закуски на дъщеря ми,но ги правя без яйца.Това с 2л.брашно ме учуди,защото е твърде относително като количество,поради това,че брашното е пухкаво.Но както и да е,дали ще ги добавим,или не,зависи от водопоглъщаемостта на брашното.Важно е,резултатът да е добър!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Не мога да ти обясня защо са тези 2 с.л. брашно. Честно казано и на мен ми е чудно, но буквално са по рецептата на баба и аз много си ги харесвам. Ти ако прецениш можеш и да не си ги добавяш - все пак всичко е въпрос на вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Познавам рецептата като \"Добруджанки\",но с по-малко яйца,а стават чудесни и без тях.Изглежда ми странно това добавяне на 2 с.л.брашно накрая,след като вече са вложени 3 чаши брашно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: