Бабина чорбица с наденица

Рецепта за Бабинден
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г кисело зеле
300 г сурова наденица
100 г праз лук
40 г свинска мас
100-150 мл готварска сметана
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Бабина чорбица с наденица
Лукът се нарязва надребно и се задушава в загрятата мазнина. След като омекне, се прибавят целите парчета наденица.
2
Бабина чорбица с наденица 2
Задушената наденица се изважда и се нарязва на шайби.
3
Бабина чорбица с наденица 3
Лукът се поръсва с червен пипер и брашно, разбърква се, залива се с 2 л вода и се кипва.
4
Бабина чорбица с наденица 4

Прибавя се нарязаното надребно зеле, супата се подправя с дафинов лист, посолява се и се вари още около 15 минути.


5
Бабина чорбица с наденица 5
След това се връщат нарязаните наденички, налива се сметаната и се вари още 15 минути. Готовата супа може да се гарнира с люти чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: