Бабин пай

Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2004
Бабин пай
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
300-400 г пушено свинско филе
150 г сирене "Ементал" (кашкавал)
4 яйца
1/2 л прясно мляко
1/4 глава кромид лук
50 г маргарин
2 с. л. сухо мляко
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1/4 глава кромид лук
1 щипка лимонтузу


Начин на приготвяне:
1
Бабин пай
Брашното се смесва със сухото мляко, бакпулвера, солта, захарта, маргарина и лимонтузуто и се намачква с вилица, докато се получат гранули.
2
Бабин пай 2
В тава с диаметър 25 см се поставя нарязаното на кубчета свинско филе. Настъргва се сиренето и се покрива със ситно нарязания кромид лук.
3
Бабин пай 3
Яйцата се разбиват с тел, сипва се прясното мляко и се разбърква. Добавя се брашнената смес, разбърква се добре и се изсипва в тавата. Пече се около 45 минути при температура 200 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: