Баба Гануш с бял шоколад

Нестандартна идея за разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г сусамов тахан (светъл)
100 г бял шоколад
4 средно големи патладжана
8 скилидки чесън
1 нар
1/4 връзка магданоз
1 1/2 ч. л. червен пипер
1 1/2 ч. л. кимион
30 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баба Гануш с бял шоколад
Патладжаните се разполовяват по дължина. От разрязаната страна се правят прорези и се посоляват. Оставят се да престоят 30 минути. Измиват се и се подсушават.
2
Баба Гануш с бял шоколад 2
Поливат се със зехтин и се изпичат на грил от всички страни до готовност.
3
Баба Гануш с бял шоколад 3
Необеленият чесън се слага в малка тавичка и също се изпича на грил.
4
Баба Гануш с бял шоколад 4
Вътрешността на изпечените патладжани се изгребва с лъжица, отцежда се, накълцва се и се смесва с обеления и намачкан чесън, разтопения шоколад, наситнения магданоз, лимоновия сок, зехтина, сусамовия тахан, кимиона, червения пипер, сол и черен пипер.
5
Баба Гануш с бял шоколад 5
Сервира се със зърна от нар.


Съвет:
Може да изпечете патладжаните и чесъна във фурна. Подредете патладжаните с разреза надолу в тава, покрита с хартия за печене и намазана със зехтин. Сложете и необеления чесън. Изпечете ги на 220 градуса за 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2018
Много ми хареса, но за моя балкански вкус е твърде сладко. Следващия път ще го направя с 50 гр шоколад. Единственото отклонение от рецептата бе, че използвах бял пипер. Тайната съставка е супер :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
скептична съм, не бих пробвала.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: