Гъбена супа с картофи
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.03.2024 Открих рецептата, докато търсех приложение на една кутийка кладница и парче контрафиле, така че я нагодих, с намерението да я повторя точно следващия път. Но стана доста вкусно и по моя естремно опростен начин, затова го споделям. Пасирах солта, лимоновата кора, джинджифила, чесъна и лука, една част прехвърлих в чопър, където смелих с контрафилето и получих сместа за топчета, без яйцето. Към останалата смес добавих всички жилави части на кладницата, пасирах отново, запържих това за по-малко от минута и налях вода. Бульонът беше много вкусен, като завря пуснах топчетата и след малко и фиде, добавих и лимонов сок. Доста „побългарена“, обаче беше вкусно и ще пробвам с удоволствие и оригиналната рецепта. Благодаря!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
06.11.2014 ок
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...