Атанасова салата

Салата от картофи и кисели краставички, полята с млечен дресинг и поднесена с паприковано роле
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г пилешко роле
5 кисели краставички
1 глава червен лук
3-4 с. л. олио
червен пипер за поръсване
250 г кисело мляко
80-100 г овче сирене
80-100 г майонеза
2 глави чесън
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
2 с. л. оцет
1 с. л. сос "Уорчестър"
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Атанасова салата
Главите чесън се увиват в алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна.
2
Атанасова салата 2
Картофите се поставят в тенджера, заливат се със студена вода и се сваряват.
3
Атанасова салата 3
Сварените картофи се изплакват със студена вода, за да се охладят, след което се обелват.
4
Атанасова салата 4
Изпечените глави чесън се изваждат от фолиото, скилидките се почистват и се нарязват наситно.
5
Атанасова салата 5
Чесънът, киселото мляко, сиренето и сметаната се смесват в дълбок съд. Подправят се с копър, магданоз, оцет и сос "Уорчестър", посоляват се и се пасират.
6
Атанасова салата 6
Краставичките се нарязват на ивици, картофите – на кубчета. Поставят се в купа и се разбъркват.
7
Атанасова салата 7
Пилешкото роле се нарязва на тънки кръгчета. Олиото се загрява в тиган, слагат се кръгчетата роле и се запържват.
8
Атанасова салата 8
Щом се запържи от едната страна, месото се обръща, за да се запържи от другата. Поръсва се с червен пипер.
9
Атанасова салата 9
В порционна чиния по диагонал се нареждат смесените картофи и краставички. От едната им страна се слагат кръгчета червен лук, от другата се подреждат кръгчета паприковано руло.
10
Атанасова салата 10
Картофите и киселите краставички се поливат с млечния дресинг и салатата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: