Аспержи с яйца

Източник: Калина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.04.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г 450 г аспержи
½ глава червен лукчервен лук
20 мл оцет
4 яйца
2 ч.л. горчица
20 мл зехтин
½ връзка пресен естрагон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аспержи с яйца
Сложете почистените аспержи в тава, полейте ги с малко от зехтина и овкусете със сол и черен пипер.
2
Аспержи с яйца  2
Запечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
3
Аспержи с яйца  3
Нарежете лука на ситно.
4
Аспержи с яйца  4
Сложете го в купа, полейте с оцета и оставете да се маринова за 10 минути.
5
Аспержи с яйца  5
Сварете яйцата за 5-6 минути. Трябва да са рохки.
6
Аспержи с яйца  6
В купа разбъркайте горчицата с останалия зехтин, след това добавете прецедения оцет от лука и отново разбъркайте.
7
Аспержи с яйца  7
Сервирайте аспержите в чиния, сложете отгоре лука, поръсете с нарязания на ситно естрагон, нарязаните на половинки яйца и полейте със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: