Аспержи с пушена сьомга и лимонов сос „Шалот“

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Аспержи с пушена сьомга и лимонов сос „Шалот“
 
Необходими продукти:
400 г аспержи
200 г пушена сьомга
2 с. л. каперси
пера див лук
сокът от 1 лимон
30 мл бяло вино
3 с. л. зехтин
100 г шалот
1/2 връзка магданоз
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аспержите се почистват, обелват се и се бланшират в подсолена вода. Поставят се в съд със студена вода и лед, за да запазят цвета си.
2
Сьомгата се разстила и разпределя на порции. От филетата и аспержите се приготвят рулца. Със сьомгата се увива само долният край на аспержите, така че пъпката остава открита.
3
Около рулцата се увиват пера див лук. Поръсват се каперсите.
4
Лимоновият сок, бялото вино, нарязаните лук и магданоз и зехтинът се смесват, овкусяват се със сол и пипер и се пасират. Рулцата се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: