Аспержи с пресни картофи и сос "Холандез"

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2005
Аспержи с пресни картофи и сос
 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
500 г аспержи
4-5 с. л. зехтин
1 щипка захар
2 жълтъка
250 г масло


Начин на приготвяне:
1
Аспержи с пресни картофи и сос
Картофите се измиват, нареждат се в тава цели, посоляват се и се поливат със зехтин. Пекат се при температура 200 градуса.
2
Аспержи с пресни картофи и сос
Аспержите се бланшират за 3-4 минути във вряща подсолена и поръсена със захар вода. След това се прецеждат и се изплакват със студена вода. Затоплят се в сух тиган.
3
Аспержи с пресни картофи и сос
Жълтъците се разбиват на водна баня, докато станат като крем. Посоляват се. Постепенно с бъркане се добавя топлото разтопено масло. Във всяка порция се слагат аспержи и печени картофи и се поливат с приготвения сос "Холандез".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: