Аспержи с морски език и моркови на пара

Гост: Тони Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 филета морски език (200 г)
6 аспержи
1 морков
1 ч. л. зехтин за мариноване
морска сол и бял пипер на вкус
2-3 парчета мариновани сушени домати
1 скилидка чесън
10 листа пресен босилек
1/2 к. ч. марината от сушените домати
1-2 капки балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Аспержи с морски език и моркови на пара
Стъблата на аспержите се обелват, основата им се подостря и се бланшират за 5-7 минути в кипнала подсолена вода.
2
Аспержи с морски език и моркови на пара 2
Морковът се почиства и с картофобелачка се нарязва на тънки филийки. Вари се на пара 5 минути.
3
Аспержи с морски език и моркови на пара 3
Рибните филета се разрязват на две по дължина и в горната част на парчетата се оформя ръб. Поръсват се с морска сол и бял пипер и се поливат със зехтин.
4
Аспержи с морски език и моркови на пара 4
Аспержите се увиват в рибните филета. Поставят се при леко сварените моркови и се варят заедно на пара още 7-8 минути.
5
Аспержи с морски език и моркови на пара 5
Сушените домати се нарязват наситно и се слагат в купа заедно с пресования чесън и нарязания наситно босилек. Наливат се маринатата на доматите и балсамовият оцет и се посолява.
6
Аспержи с морски език и моркови на пара 6
Предястието се сервира, като морковите се завиват на рулца, слагат се в чиния заедно със завитите в рибни филета аспержи и се заливат с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: