Аспержи с лешников винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Аспержи с лешников винегрет
 
Необходими продукти:
800 г аспержи
1 кубче зеленчуков бульон
8 яйца от пъдпъдък
1 червена къдрава салата
50 мл балсамов оцет
100 мл зехтин
2 с. л. горчица
1 червена чушка
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
150 г печен лешник
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аспержите се измиват и стъблата им се обелват, след което се сваряват във вода с разтворения бульон.
 

2
Пъдпъдъчите яйца се варят в кипнала вода около 5–6 минути. Охлаждат се, белят се и се режат на половинки.
 

3
Винегретът се приготвя, като към оцета се прибавя на тънка струя зехтинът и сместа се разбива с телена бъркалка или вилица. Горчицата се добавя постепенно при непрекъснато бъркане, докато се поеме от соса. Прибавят се натрошените наедро лешници, ситно нарязаните чушка, лук и чесън, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре.
4
Предястието се сервира, като в порционни чинии се поставя от салатата, предварително накъсана и овкусена с една лъжица от винегрета. Отгоре се слагат по няколко аспержи и се овкусяват с винегрета. Върху тях се поставят половинките пъдпъдъчи яйца и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: