Ароматни рулца от риба треска със сьомга и горчичен сос

Има много начини да приготвиш една риба, но при този най-силно се усеща ароматът и вкусът й, а и по-сухата риба треска добре си подхожда с по-мазната сьомга.
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2010
Ароматни рулца от риба треска със сьомга и горчичен сос
 
Необходими продукти:
4 филета от риба треска
1 филе от сьомга
4 стръка пресен лук
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. хрян
20 мл бял оцет
50 мл зехтин
1/2 с. л. мед
1 връзка мащерка
30 г каперси
1 връзка див лук
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ароматни рулца от риба треска със сьомга и горчичен сос
Стръковете пресен лук се попарват за 1 минута във вряла вода и се охлаждат. Винегретът се приготвя, като горчицата, хрянът, оцетът, зехтинът и медът се разбъркват до получаването на хомогенна смес.
2
Ароматни рулца от риба треска със сьомга и горчичен сос 2
Върху разтвореното филе от треска се поставя парче от сьомгата, поръсва се с част от мащерката, сол и бял пипер и се навива на стегнато руло, което се завързва с попарения пресен лук.
3
Ароматни рулца от риба треска със сьомга и горчичен сос 3
В тенджера се налива 1 пръст вода и се прибавя останалата мащерка. Съдът се поставя на пара и рибата се задушава около 7 минути. Сервира се в чиния с горчичения винегрет и се поръсва с каперсите и нарязания див лук за аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: