Ароматна питка

Вкусна питка с ароматни подправки
Източник: Vanya Kiselinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.04.2016
Ароматна питка
 
Необходими продукти:
700 г брашно
300 г прясно мляко
3 яйца
1 пакетче суха мая
1 пакетче суха мая
1 1/2 с. л. захар
1 с. л. сол

за плънката:
40-50 г краве масло
1 скилидка чесън
1 щипка естрагон
1 щипка сол
магданоз, копър и розмарин на вкус


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват брашното, млякото, маслото, маята, захарта, солта, 2 яйца и един белтък (жълтъка се заделя, за да се намаже питката накрая) и се замесва меко и гладко тесто, което се разделя на 5-6 топки.
2
Маслото за плънката се смесва с намачкания чесън, нарязаните наситно подправки, естрагона и солта и хубаво се разбърква.
3
Всяка топка тесто се разточва и намазва с ароматното масло. Слагат се една върху друга, завиват се на руло и се нарязват на парчета с дебелина около 4 пръста. Прехвърлят се в тава и се оставят да втасат. След това се намазват с разбития заделен жълтък разбит с 1 с. л. прясно мляко.
4
Питката се пече на умерена фурна докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: