Ароматен ориз с къри и пилешко

Богато и засищащо ястие с хрупкав бекон и доматена салца
Източник: силвия
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.03.2016
Ароматен ориз с къри и пилешко
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 глава червен лук
6 скилидки чесън
1 домат
200 г пушен бекон
1/2 к. ч. кисело мляко
1/2 лимон
2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. канела
2 ч. л. къри
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. куркума
1/2 връзка пресен кориандър(или сух)
2 с. л. олио
3 стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Запържваме кимиона, черния пипер, джинджифила, канелата, куркумата, кърито и кориандъра с 1 глава лук и 2 скилидки чесън в средно голяма тенджера.
2
След като омекнат, сипваме измития и отцеден ориз и го запържваме за 1 минута. След това добавяме 2 1/2 ч. ч. пилешки бульон и когато заври, намаляваме силата на огъня и похлупваме съда за 15 минути. След като оризът е поел течността дърпаме съда от котлона и го оставяме настрана, похлупен с капак.
3
Запържваме бекона в сух тиган, докато стане хрупкав, след което го нарязваме на кубчета и го добавяме към ориза.
4
В същия тиган сипваме 1 с. л. олио и в него запържваме пилешкото месо, предварително нарязано на кубчета.
5
Добавяме 2 скилидки пресован чесън и подправяме със сол, червен и черен пипер, и малко кориандър. Запържваме до златисто и прехвърляме при ориза.
6
Накълцваме наситно червения лук и 2 скилидки пресован чесън. Нарязваме домата на кубчета домата и го добавяме в тигана. Подправяме със сол и черен пипер и накрая добавяме наситнения пресен лук. Заливаме ориза със салцата. Разбъркваме киселото мляко с 1 силидка пресован чесън и лимоновия сок и добавяме сместа към ориза.


Съвет:
Ястието се сервира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: