Ароматен хляб със сушени домати, маслини и аспержи

Вкусен зеленчуков хляб без месене
Източник: Vanya Kiselinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.04.2016
Ароматен хляб със сушени домати, маслини и аспержи
 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
4 яйца
100 мл зехтин
1 ч. л. горчица
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
6 бр. сушени домати
1 шепа черни маслини
70 г топено сирене (или 60 г настъргано сирене „Чедър“)
2-3 бр. аспержи
пресен босилек


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват и към тях се добавят млякото и брашното с бакпулвера. Разбъркваме внимателно и сипваме зехтина.
2
Добавят се солта, черният пипер, горчицата и топеното сирене. Слагат се наситнените листенца босилек и сушени домати, бланшираните и нарязани наситно аспержи и почистените от костилките и наситнени маслини.
3
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма.


4
Хлябът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност - около 40 минути.



Съвет:
Хлябът може да се хапва както топъл, така и изстинал - и в двата случая е изключително вкусен и много ароматен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2016
Много лесен и много вкусен хляб и пропорциите и времетраенето са точно по рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


320 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: