Арменска гата

Страхотен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г брашно
250 г кисело мляко
200 г краве масло
5 яйца
1 с. л. захар
2 1/2 ч. л. суха мая

за плънката:
200 г захар
150 г брашно
100 г краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Арменска гата
Маята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Маслото се разтопява.
2
Арменска гата 2
Три яйца се разбиват с киселото мляко. Добавя се маята и се разбърква. Налива се маслото.
3
Арменска гата 3
Малко по малко, при постоянно бъркане се сипва от брашното, докато се получи меко тесто.
4
Арменска гата 4
Тестото се прехвърля в намазнена купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса.
5
Арменска гата 5
Брашното за плънката се запича на сух тиган, до златисто. Дърпа се от огъня. Добавят се захарта, разтопеното масло и ванилията. Разбърква се, до получаването на трохи.
6
Арменска гата 6
Втасалото тесто се разделя на четири части. Всяко парче се разточва в правоъгълна форма върху набрашнен плот. Отгоре се поръсва от плънката.
7
Арменска гата 7
Завиват се рула, които се режат на шайби с широчина от около 3 см.
8
Арменска гата 8
Подреждат се в намазнени тави с разреза нагоре. Завиват се и се оставят да втасат.
9
Арменска гата 9
Мажат се с две разбити яйца. Пекат се на 170 градуса с вентилатор за 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: