Аранчини с моцарела и сос „Маринара“

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз Арборио Krina
750 мл зеленчуков бульон
4 яйца
125 г сирене „Моцарела“
50 г сирене „Пармезан“ (+ за поднасяне)
150 г галета
70 г брашно
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
олио за пържене
пресен босилек за поднасяне

за соса „Маринара“:
800 г домати (от консерва)
4 с. л. зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. черен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
В тенджера загрейте зехтина, сложете ситно нарязания лук, посолете и запържете за 3-4 минути. Добавете нарязания чесън, разбъркайте и сипете ориза Арборио Krina.
2
Разбъркайте, за да се намасли оризът и налейте малко от горещия бульон. Разбърквайте и наливайте от бульона, след като оризът е поел предишното количество. Гответе 20-22 минути и свалете от котлона. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади.
3
Пригответе доматения сос, като загреете зехтин в тенджера (или дълбок тиган) и в него, за 4-5 минути запържите нарязания на кубчета лук. Посолете, сложете чесъна и гответе 30 секунди.
4
Добавете доматите, подправете с черния пипер и сол на вкус и сипете захарта. Похлупете с капак, намалете силата на огъня и гответе 25-30 минути, като от време на време разбърквате. Махнете капака и гответе още 5-6 минути.
5
В купата при сварения и охладен ориз добавете 1 яйце и настъргания пармезан. Разбъркайте сместа добре.
6
Нарежете моцарелата на кубчета. От оризовата смес с ръка оформете малки топчета, и във всяко сложете парченце моцарела.
7
Овалвайте оризовите топки последователно в брашното, останалите яйца и след това в галетата.
8
Изпържете ги в сгорещеното олио – до златисто.
9
Аранчини с моцарела и сос „Маринара“ 9
Сервирайте аранчините с доматения сос, настърган пармезан и пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2018
Изборът на правилен ориз е изключително важен..и ястието се превръща в исктинска сицилиянска наслада! Пръпоръчвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: