Арабски сладкиш

Източник: Марина Рашкова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.02.2016
Арабски сладкиш
Арабски сладкиш
 
Необходими продукти:
за блата:
1 яйце
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 с. л. какао
1 ч. л. бакпулвер

за крем карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
1 ч. ч. захар
2 ванилии

за карамела:
1/3 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Изсипвате захарта за карамела на дъното на правоъгълна форма (или тава), в която ще печете сладкиша и слагате съда в силно загрята фурна, докато захарта се карамелизира.
2
За карамелената смес разбийте яйцата със захарта и ванилията, след което добавете прясното мляко и разбъркайте отново.
3
За тестото разбийте яйцата със захарта, олиото и прясното мляко, след което при непрекъснато разбъркване добавете брашното, пресято с какаото и бакпулвера.
4
След като захарта се разтопи и карамелът е готов, извадете формата от фурната и намалете температурата на 180 градуса.
5
Изчакайте карамелът да поизстине, след което изсипете карамелената смес във формата.
6
Добавете сместа за кексовото тесто, като я разпределите равномерно в карамелената смес. При печенето, сместа за тестото ще изплува на повърхността и ще се изпече.
7
Поставете формата със сладкиша в дълбока тава, пълна с вода и изпечете десерта на водна баня, за около 60 минути, в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Оставете готовия сладкиш да се охлади добре и след като е напълно изстинал, го обърнете в голяма чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Стана изключително вкусен сладкиш! Цялото семейство много го хареса!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Поднесен и със сладко от боровинки също става разкошно...
5.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Поднесох го със сметанов сладолед
4.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Сладкиша Кадрит Кадир уникален е.Става бързо и е много сочен
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
изглежда добре трябва да се пробва
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: