Арабски питки

Бързи и вкусни - и топли, и студени
Източник: Николета
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 12.02.2016
Арабски питки
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. вода
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява и към него се добавят маята, солта и олиото.
2
Замесва се тесто (за около 15 минути), покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 минути.
3
След това тестото се разделя на 8 топки, които също се оставят да втасат за около 1 час, докато бухнат.
4
Разточват се на тънка кора, върху набрашнена повърхност.
5
Изпичат се една по една, от двете страни, на сух тиган, с незалепващо покритие.
6
Готовите питки се покриват, за да не изсъхват.
По желание, докато са още топли може да се намажат с масло и да се поръсят с кашкавал.



Съвети:
Ако искате питките да са по-големи, може да разделите тестото на 6 топки (или на по-малко).

Може да направите питките по-тънки, за да се навият на руло. Тогава трябва да намалите количеството на маята.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Много лесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: