Арабски емпанади

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2004
Арабски емпанади
 
Необходими продукти:
3 глави лук (300–400 г)
300 г телешка кайма
1 1/2 лимон
3 домата
1 зелена чушка
3–4 щипки кимион
лют пипер на вкус
1 ч. л. риган
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
3–4 стръка магданоз
500 г брашно
1/2 пакетче суха мая (1/3 кубче прясна)
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Арабски емпанади
Лукът се нарязва наситно и към него се прибавят каймата и отцеденият лимонов сок.
2
Арабски емпанади 2
Доматите се обелват, почистват се от семето и заедно с чушката се накълцват наситно. Поставят се при останалите продукти и се подправят с кимиона, лютия пипер, ригана, солта, черния пипер и наситнените листа магданоз. Плънката се размесва добре, покрива се с фолио и се оставя да престои 2–3 часа в хладилник.
3
Арабски емпанади 3
Брашното се пресява, прибавят се маята и солта и се наливат 200 мл хладка вода. Меси се 10 минути, покрива се и се оставя да втаса 30 минути. Втасалото тесто се разточва на рулце, от което се режат малки топчета и се разточват върху набрашнена повърхност на тънки дискове.
4
Арабски емпанади 4
С метален пръстен от тестото се отрязват кръгове, краищата им се намокрят и във всеки се поставя плънка. Затварят се така, че да се получат триъгълници, които се подреждат в предварително намаслена и набрашнена тава. Пекат се 20 минути в предварително сгорещена до температура 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: