Апетитка от червено цвекло

Тя е със страхотен вкус и с много приложения - разядка, салата или гъст сос към печена наденица, например
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг червено цвекло (7–8 малки глави)
1 корен хрян
1/2 ч. ч. червено вино
50 мл бял винен оцет
60 г кафява захар
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Апетитка от червено цвекло

Червеното цвекло се измива. Всяка глава се слага върху лист алумуниево фолио и се залива с малко зехтин. 


2
Апетитка от червено цвекло 2

Завива се и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 15 минути. 


3
Апетитка от червено цвекло 3

След това се обелва и се настъргва на ситно ренде. 


4
Апетитка от червено цвекло 4

Хрянът се обелва и също се настъргва. 


5
Апетитка от червено цвекло 5

Настърганото цвекло се слага в касерола, прибавят се сол, счукания в хаванче пипер меланж, сушените лук и чесън, оцета, захарта и виното. 


6
Апетитка от червено цвекло 6

Прибавя се хрянът, леко се разбърква. Оставя се на котлона да къкри на слаб огън за около 30 минути, като периодично се разбърква. След това се затваря в буркан, издържа в хладилник до месец.


 


 


Съвет: От тези продукти ще напълните 1 буркан от 400 мл.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стахотна рецепта,препоръ4вам я ,правя я постоянно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


315 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: