Апетитен печен заек

Източник: Петя Андреева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.02.2015
Апетитен печен заек
 
Необходими продукти:
за маринатата:
50 мл соев сос
1 с. л. дижонска горчица
50 мл зехтин
3 с. л. сушена салвия
3 скилидки чесън (пасирани )
3 с. л. червен пипер
1 с. л. черен пипер
2 с. л. галета
1 ч. л. сол

за ястието:
1 заек (1,5-2 кг)
200 мл бяло вино
10 ленти бекон
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Апетитен печен заек
В купичка смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре, до получаването на кашичка.
2
Апетитен печен заек  2
Заекът се нарязва на парчета и се посолява. Всяко парче се маже с маринатата. Парчетата се разпределят в два плика за печене, като върху всяко се слага лента суров бекон и парче масло. Във всеки плик се наливат по 100 мл бяло вино и по 50 мл вода и пликовете се завързват.
3
Апетитен печен заек  3
Пече се на 200 градуса, до завиране на течността. След това фурната се намалява на 160 градуса и печенето продължава за още час и половина. Накрая пликовете се разтварят, за да се получи хрупкава коричка и така месото се пече не повече от 5-10 минути.
4
Апетитен печен заек  4
Месото се сервира топличко, със салатка по ваш избор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Страхотна рецепта. Една от малкото, при които заешкото не стои сухо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: