Антрекот ала якинику

Японски котлети с два вида соев сос
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Антрекот ала якинику
 
Необходими продукти:
500 г антрекот (вид котлет)
200 г лук
10 гъби шийтаке
1 тумбеста червена чушка
1 тумбеста жълта чушка
5-6 стръка зелени аспержи
малко олио

За дресинга:
4 с.л. ябълково пюре
3 с.л. Кикоман соев сос
4 с.л. Кикоман сладък соев сос
1 с.л. ситно накълцан зелен лук
1/2 с.л. настърган чесън
2 с.л. печено сусамово семе
1/2 с.л. сусамово олио

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1

1.Разрежете стека по диагонал на ленти по 5-6 мм с ширина около 2 см.
2.Обелете лука, разполовете главите на две и ги 3.нарежете на тънки резени по 7-8 мм.
4.Подрежете и разполовете гъбите шийтаке.
5.Изчистите чушките, разполовете ги и ги нарежете на парчета големи колкото хапки.
6.Обелете долната част на аспержите, бланширайте ги и ги нарежете на парчета, дълги около 3 см.

7.За дресинга:
Смесете в купа всички съставки и я оставете настрани.

8.Загрейте олиото в покрит тиган и изпържете в него на висока температура зеленчуците. После ги сложете в чиния и ги запазете топли.

9.Отново загрейте тигана и изпържете месото от двете страни на висока температура без да добавяте допълнително олио. След това добавете зеленчуците и дресинга. Смесете внимателно месото и зеленчуците, като често ги бъркате.

Полезен съвет: Изпържете всички съставки без сол и пипер. Дресингът може да се сервират и като дип.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: