Антонова палачинка с пиле и гъби

Антоновден
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
250 г гъби
200 г кашкавал
1 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус

за палачинките:
500 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч. ч. брашно
сол и олио на вкус

за соса:
300 мл прясно мляко
1 глава лук
2-3 стръка целина
1 кубче пилешки бульон
2 с. л. брашно
1 с. л. олио
1 ч. л. естрагон
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Антонова палачинка с пиле и гъби
Яйцата се разбиват с прясното мляко. Добавят се пресятото брашно и солта.
2
Антонова палачинка с пиле и гъби 2
Сместа се разбърква с помощта на миксер и от готовото тесто в намазнен тиган се изпичат палачинки.
3
Антонова палачинка с пиле и гъби 3
Пилешкото месо се нарязва на парченца. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва в сгорещено олио.
4
Антонова палачинка с пиле и гъби 4
Добавят се нарязаните на филии гъби.
5
Антонова палачинка с пиле и гъби 5
Лукът и целината се нарязват наедро и се задушават в сгорещено олио. След 2-3 минути се прибавят естрагонът, индийското орехче, бульонът, брашното и студеното прясно мляко.
6
Антонова палачинка с пиле и гъби 6
Сосът се пюрира, след което 1 черпак от него се излива на дъното на дълбока тава.
7
Антонова палачинка с пиле и гъби 7
Отгоре се поставя ред палачинки и се добавят 1-2 черпака пилешко с гъби, 1-2 черпака сос и 30-40 г настърган кашкавал.
8
Антонова палачинка с пиле и гъби 8
Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, като най-отгоре се слага палачинка. Ястието се пече до златисто в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: