Ананасово руло

Латиноамериканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
4 с. л. захар
3 с. л. брашно
1 ч. л. мед
200 г ананас
филирани бадеми за поръсване
3 жълтъка
500 мл прясно мляко
70-75 г захар
50 г брашно
50 г масло
1 капсула есенция ванилия (2 пакетчета на прах)


Начин на приготвяне:
1
Ананасово руло
Белтъците и жълтъците на яйцата за пандишпановата платка се отделят. Жълтъците се поръсват с 3 с. л. захар и се разбиват, докато се получи пухкава бледожълта смес.
2
Ананасово руло 2
След това се добавя медът, сипва се пресятото брашно (3 с. л.) и отново се разбива.
3
Ананасово руло 3
Белтъците се разбиват с миксер на сняг, като в края се добавя 1 с. л. захар.
4
Ананасово руло 4
Разбитите белтъци се сипват в купата с жълтъците и се разбъркват, така че да се получи еднородна смес. Сместа се сипва в покрита с хартия за печене тава.
5
Ананасово руло 5
Тестото се разстила равномерно в тавата, поставя се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 5-7 минути. Готовата платка се обръща върху парче плат (платът може да се поръси със захар), тавата се отстранява и платката се оставя да се охлади.
6
Ананасово руло 6
Прясното мляко се налива в тенджера и се кипва. Жълтъците за крема се поръсват със захарта и се разбиват с метална бъркалка. Добавя се пресятото брашно и отново се разбива.
7
Ананасово руло 7
В жълтъците постепенно се налива кипналото мляко, като се бърка непрекъснато. Ароматизира се с ваниловата есенция.
8
Ананасово руло 8
Кремът се загрява на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се уплътни. Прибавя се маслото, разбърква се отново и се оттегля от котлона. Кремът се поръсва със захар и се оставя да се охлади.
9
Ананасово руло 9
Охладената пандишпанова платка се покрива равномерно с охладения крем. В единия й край се разпределя нарязаният на парченца ананас и се завива на руло с помощта на кърпата.
10
Ананасово руло 10
Рулото се поставя върху поднос, намазва се с крем и се поръсва с филирани бадеми. Преди консумация десертът трябва да отлежи 2-3 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: