Ананасов кейк с меренг

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2010
Ананасов кейк с меренг
 
Необходими продукти:
400 г компот ананас
5 яйца
250 г захар
1 ч. л. сода за хляб
500 г брашно
4 с. л. краве масло
1 ванилия
брашно за наръсване
4 белтъка
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват до получаването на кремообразна смес. Добавят се 2 с. л. разтопено масло, ванилията, брашното (отделят се 2 с. л. за поръсване на формата) и содата и се бърка до получаване на еднородна гъста смес.
2
Ананасът се отцежда от сока, реже се на кубчета и се добавя към тестото. Формата се намазва с останалото масло и се набрашнява. В нея се изсипва сместа и се пече 20 минути във фурна, загрята на 180 градуса, като се проверява с дървен шиш, дали кейкът е изпечен.
3
Белтъците се разбиват с миксер на сняг. От захарта и 100 мл вода се прави захарен сироп, оставя се леко да се охлади и все още топъл се прибавя към белтъците.
4
Получената смес се разпределя внимателно върху кейка и се запича само на горен реотан или с професионална горелка до златистокафяво. При поднасяне кейкът се реже с мокър нож.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: