Анадолско кибе

Тепси орук
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г фин булгур
500 г телешка кайма
4 печени червени чушки
1 глава лук
1 с. л. доматен концентрат
2 щипки чили на прах
2 ч. л. кимион
олио за намазване
сол на вкус

за плънката:
250 г телешка кайма
100 г почистен спанак
1 глава лук
80 г орехи
1 щипка индийско орехче
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
400 г смлени домати от консерва
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Анадолско кибе
Плънката се приготвя като каймата се запържва в сгорещеното олио до златисто, като се бърка, за да стане на дребни трохи.
2
Анадолско кибе 2
Добавя се и наситненият лук и също се запържва.
3
Анадолско кибе 3
Съдът се дърпа от огъня и се сипват наситнените орехи и спанак, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и готовата плънка се оставя да се охлади.
4
Анадолско кибе 4
В блендер се смилат чушките и нарязаният наедро лук, добавя се телешката кайма и отново се смила.
5
Анадолско кибе 5
Смесват се с булгура, около 450 мл вода, кимиона, чилито, доматения концентрат и сол на вкус, и се разбърква, до получаване на гъста каша.
6
Анадолско кибе 6
От сместа се оформят големи кюфтета, в които се слага от плънката.
7
Анадолско кибе 7
Затварят се, леко се сплескват и се поставят в тава, плътно едно до друго.
8
Анадолско кибе 8
Мажат се с олио.
9
Анадолско кибе 9
Пекат се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
10
Анадолско кибе 10
Доматеният сос се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в зехтина, докато омекне.
11
Анадолско кибе 11
Наливат се доматите, подправя се със сол и се оставя на котлона за 15 минути.
12
Анадолско кибе 12
Кюфтетата се сервират с доматения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: