Алжирски доматени хлебчета

Апетитни и приятно пикантни на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г грис от твърда пшеница
1 щипка сол
олио за намазване

за плънката:
200 г домати на кубчета (от консерва)
30 мл олио
1/2 връзка кориандър
2 скилидки чесън
2 люти чушки
2 глави лук
2 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Алжирски доматени хлебчета
Грисът се смесва със солта и 160 мл хладка вода.
2
Алжирски доматени хлебчета 2
Замесва се меко тесто. Разделя се на четири топки, които се намазват с олио, покриват се с прозрачно фолио и се оставят за около 1 час, тестото да почине.
3
Алжирски доматени хлебчета 3
Лукът, чесънът и лютите чушки се смилат в блендер.
4
Алжирски доматени хлебчета 4
Полученото пюре се запържва за 5–10 минути в сгорещеното олио на слаб огън.
5
Алжирски доматени хлебчета 5
Прибавят се доматеният концентрат и доматите от консерва.
6
Алжирски доматени хлебчета 6
Плънката се овкусява със сол и черен пипер и се оставя да къкри още около 5 минути. Накрая се поръсва с наситнения кориандър и се оставя да се охлади.
7
Алжирски доматени хлебчета 7
Всяка топка тесто се разточва на тънка кора с квадратна форма. Плънката се разпределя върху тях.
8
Алжирски доматени хлебчета 8
Краищата се затварят навътре, така че плънката да се оформи като пакет.
9
Алжирски доматени хлебчета 9
Отново се изтъняват леко с точилка.
10
Алжирски доматени хлебчета 10
Хлебчетата се пържат в намазан с олио тиган от двете страни до златисто.
11
Алжирски доматени хлебчета 11
Съвет:
Останалият сос съхранявайте в хладилник и използвайте за панирани сирена, пържоли, домашен хляб и т.н.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: