Алмойшавена

Испанска закуска, която прелъстява с всяка хапка. Поднасяме я с малинова сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г брашно
4 яйца (размер L)
150 г захар
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 щипка сол
1 ванилия

за гарниране:
150 г малиново сладко
200 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Алмойшавена

Млякото заедно с маслото, солта и 1 щипка от захарта се кипват.

 


2
Алмойшавена 2

Към тях се изсипва брашното, бърка се енергично докато се образува тестена топка, която не се лепи за стените и дъното на съда. Полученото тесто се охлажда леко.

 


3
Алмойшавена 3

Към него се прибавят четирите яйца, едно по едно, като се разбива с миксер. Ароматизира се с ванилията.

 


4
Алмойшавена 4

В голяма плитка тава се слага силиконов килим, отгоре се поставя тестото, като се разстила на тънък слой. Заравнява се с шпатула. Поръсва се със захар и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути. Фурната не се отваря по време на печенето.

 


5
Алмойшавена 5

Закевасената сметана и малиновото сладко се смесват в купа.

 

 


6
Алмойшавена 6

Готовият десерт се охлажда леко, нарязва се и се гарнира с малиновата сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2020
Много вкусно и лесно за приготвяне!
10.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2016
Наистина страхотно, не мога да се спра :)
9.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Невероятно!Няма такъв вкус,а със сметаната е още по прекрасно!
8.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2015
Този път го поръсих със захар.Една от любимите ми рецепти.Малко продукти,бърза и лесна.Много интересен начин на приготвяме и страхотен вкус.Вместо ванилия за повече аромат слагам бурбонска ванилова захар.
7.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2015
Забравих да поръся със захар и компенсирах след изпичане с пудра захар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: