Алфахори

(Бисквити с пълнеж)
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2003
Алфахори
 
Необходими продукти:
150 г пшенично нишесте
100 г брашно
1/4 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
75 г захар
100 г краве масло
1 лимон
2 жълтъка
1 ванилия
1 буркан конфитюр (сладко)
кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Алфахори
В купа се пресяват брашното и нишестето и към тях се добавят содата и бакпулверът.
2
Алфахори 2
В друга купа се слагат разтопеното масло и захарта, прибавя се настърганата наситно жълта част от кората на лимона и хубаво се разбърква с дървена лъжица, докато се получи маслен крем.
3
Алфахори 3
Кремът се прехвърля в купата с брашното, слагат се жълтъците и се разбърква. След като се получат маслени трохи, се сипва конякът и ако е необходимо, се долива вода. Добавя се ванилията и тестото се омесва на ръка.
4
Алфахори 4
Готовото тесто се разточва на тънка кора и с метален пръстен или чаша с широко гърло се отрязват кръгчета. Поставят се в намаслена тава и се пекат във фурна при температура 200–220 градуса около 10 минути.
5
Алфахори 5
Охлаждат се, намазват се със сладкото, слепват се и се сервират оваляни в кокосови стърготини.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: